Vybíjená ve Strážnici

18.06.2018 10:38

VYBÍJENA VE STRÁŽNICI

      Píše se datum 1. června 2018. Žáci 3. až 5. ročníku ZŠ Petrov se rozjíždějí na svých jízdních kolech za doprovodu paní učitelky J. Vyoralové a paní ředitelky R. Svobodové do Strážnice na ZŠ Školní. Ptáte se, co je tam vede? Naprosto správná otázka. Vede je tam dychtivost zúčastnit se, vložit úsilí a samozřejmě se co nejlépe umístit v turnaji ve vybíjené. Hrálo se ve smíšených družstvech složených ze zástupců žáků ZŠ Sudoměřice, ZŠ Petrov a ZŠ Školní Strážnice.

     Hráli jsme 2 krát 7 minut, snažili jsme se do hry dát vše, co jsme se naučili. Ale hlavně jsme se přijeli pobavit a zahrát si fair play vybíjenou. Celý zápas pískala paní ředitelka R. Svobodová. Nehrající žáci po celou dobu hru doprovázeli hlasitým skandováním a fanděním. Po odehrání všech zápasů jsme se odebrali na dvůr školy, kde v rámci dne dětí byly připraveny různé zábavné disciplíny, které jsme si mohli také vyzkoušet. Nakonec jsme navštívili skákací hrad, který byl umístěn za školou. Jako odměnu za výkon jsme všichni dostali mraženého ledňáka. Nakonec jsme se vydali na zpáteční cestu podél Baťáku a šlapali jsme do pedálů našich kol, protože ve školní jídelně nás čekal naprosto jedinečný oběd – hamburger s hranolkami, který jsme si nemohli nechat ujít.

     Turnaj byl pořádán v rámci navázání nových vztahů mezi dětmi. Pro příští školní rok už jsme začali plánovat další akci, kterou se budeme vzájemně snažit o utužování vztahů mezi dětmi všech zúčastněných škol.

    Za hezky prožité dopoledne děkujeme paní učitelkám V. Tihlaříkové a V. Obrtlíkové, které se o nás v průběhu dopoledne staraly.

 

Mgr. Renata Svobodová