SLAVNOST SLABIKÁŘE

10.12.2017 19:10

Abeceda není žádná věda

 

Když se řekne abeceda,
tak to není žádná věda.

Každý kluk i holčička,
i ta hodně maličká,
Honzík nebo Alenka,
naučí se písmenka.

 

      Řeknete si, vždyť pár písmen se snad naučí každý. Ale ne všem se nám písmena zaryjí do paměti celoživotně. Pevně věřím, že našim prvňákům se písmena nepletou, čtou si své první slabiky a pod vedením paní učitelky Flašarové se stanou náruživými čtenáři.

      V úterý 14. listopadu dopoledne se uskutečnila „SLAVNOST SLABIKÁŘE“, při které byly našim nejmladším školákům slavnostně předány slabikáře, které je povedou krásným obdobím poznávání a seznamování se s novými písmeny, slabikami, krátkými a veselými větami. Všichni prvňáčci byli pasováni na čtenáře slabikáře, složili slib čtenářů, který zpečetili svým podpisem a nyní jim visí na památku ve třídě.

      Za přítomnosti paní starostky, paní knihovnice obecní knihovny, žáků naší školy a paní učitelek byly žáčkům předány slabikáře s pasovací listinou a čtenářskými odznáčky.

      Všem novým čtenářům přejeme hodně krásných chvil strávených s knížkou. Také věříme, že budou i naši nejmladší čtenáři navštěvovat obecní knihovnu, ve které je velmi ráda přivítá a s výběrem knih pomůže paní knihovnice Anna Kořínková.

 

Mgr. Renata Svobodová, ředitelka školy