REJ MASEK VE ŠKOLCE I VE ŠKOLE

02.03.2015 18:11

Maškarní rej

Dnes je svátek, velký bál, máme tady karneval… Tato slova nás provázela celý týden před karnevalem. A když nastal den D, bylo zase slyšet „Karnevale, karnevale vstupte dále, vstupte dále … A již od rána se začala školka hemžit princeznami, motýlky, broučky, policistkou, spidermany……. Děti hned na začátku začaly plnit soutěžní disciplíny, které bravurně zvládaly, i když v kostýmech to někdy bylo obtížné. Odměnou samozřejmě bylo sladké překvapení. Další část programu byla diskotéka, na kterou se děti velmi těšily a návštěva dětí ze základní školy. Vyvrcholením byla promenáda v maskách. Velký dík patří všem rodičům, kteří masky vyrobili.

Myslím, že karnevalové veselí se vydařilo a děti odcházely domů s úsměvem na tváři.

                                                                                           Marie Březovská

                                                                                         vedoucí učitelka MŠ

A jak tento den vypadal ve škole? Správná otázka, i na naší škole se to hemžilo různými spidermany, princeznami, zvířátky, kovboji, prostě množstvím krásných a nápaditých masek.

Dopoledne začalo domaskováním a nalíčením. Poté začala výtvarná soutěž tříd Naše maska třídy…

Po ukončení výtvarné soutěže jsme si udělali malou obrazovou vernisáž. Následovala módní přehlídka masek, při které se nám masky krátce představily. Odměnou jim byl potlesk publika a malá sladká odměna.

Aby nebylo málo toho představování, tak jsme šli navštívit naše mladší kamarády a kamarádky ve školce. Nakonec nás čekala hodinka na hale u Baránků, kde byla chvilka se ZUMBOU, kterou si připravily naše děvčata z páté třídy. Jejich vystoupení bylo velmi pěkné a tímto jim děkuji za velkou pomoc.

Následovala diskotéka a hry, kterými jsme zakončili dopoledne v masce.

Mgr. Renata Svobodová, ředitelka ZŠ a MŠ