PÁR POSTŘEHŮ ZE ZÁPISU

02.03.2015 18:16

Ze zápisu do 1. ročníku ZŠ 2015

     První únorová středa (4. 2. 2015) se proměnila z obyčejného dne na den téměř sváteční. Proč? Čtrnáct dětí – předškoláků přišlo v doprovodu svých rodičů k zápisu do 1. ročníku základní školy. 

     Od prvních chvil děti pochopily, že je letos na všech stanovištích a při jednotlivých úkolech bude provázet „paní“ sova. O sově se totiž říká, že je moudrá. Vypadá, jako by měla brýle a stále o něčem přemýšlela.

     Již na úvod dětem přečetla paní ředitelka vzkaz ze sovího lesa. Vzkaz měla pod křídlem velká plyšová sova, která měla na hlavě tradiční promoční čepici a seděla na vysokém sovím totemu.              Potom už byly dětem rozdány barevné papírové sovičky, na které děti po splnění úkolů dostávaly barevná peříčka. Úkoly byly sestaveny z komunikativních a řečových dovedností, předčíselných pojmů a matematických představ, postřehování, jemné a hrubé motoriky. Při plnění zadaných činností je svou přítomností podporovali nejen rodiče, paní učitelky z mateřské i základní školy, ale fandit našim budoucím školáčkům přišla i paní starostka.

     No a jak letošní zápis do 1. ročníku dopadl?  Všech čtrnáct zapsaných dětí bylo po zásluze odměněno. Paní kuchařka Martina Sečkařová upekla dort a ten byl -  jak  jinak - než chuťově výborný a na pohled nádherný.  Dort byl totiž opět v podobě sovy. Sovy s knihou, na níž byla krasopisně vypsaná jména dětí, které letos přišly k zápisu.

     Naší paní kuchařce moc děkujeme. Velké díky si zaslouží také její kolegyňka Michaela Macháčková, která nám ochotně přišla dort pro děti nakrájet.

      Po sladké odměně přišla ještě odměna v podobě papírové aktovky s malými dárečky a na úplný závěr měla paní ředitelka ještě jedno překvapení. Byla to pro každého budoucího prvňáčka promoční čepice.  Právě taková, kterou měla po celou dobu na hlavě moudrá ,,paní“ sova na sovím  totemu.  A následovalo focení…….

     Nám učitelkám dělá velkou radost, když vidíme, že se dětem dařilo, že si ten den užily a odcházely spokojené. 

     Za pochvalná slova ze strany rodičů moc děkujeme. Věřte, že nás moc potěšila, a že si toho také moc vážíme.

                                                                                                                                            Mgr. Jarmila Flašarová