Mikulášský turnaj ve stolním tenisu

12.12.2012 06:13

V sobotu 8. prosince se v tenisové hale u pana Baránka uskutečnil 3. ročník Mikulášského turnaje ve stolním tenisu. Do soutěže, kterou uspořádala naše škola a kroužek stolního tenisu, se přihlásilo celkem 12 dětí a 14 dospělých.

V kategorii chlapců jasně dominoval Martin Benovič, který v šesti zápasech ve skupině neztratil ani set a s jednoznačným skóre 12:0 zvítězil. Na druhém místě se umístil David Šmida, třetí pak skončil Vít Wojnar.

Děvčata bojovala v pětičlenné skupině. Všechny své zápasy dokázala vyhrát pouze Katka Fiurášková, která tak získala pohár pro vítězku. Za ní se umístila se 6 body Monika Bačíková a pro bronzovou medaili si při slavnostním vyhlášení přišla Adéla Vojtková.

Muži mezi sebou svedli nelítostný boj ve dvou základních skupinách. Tyto zápasy rozhodly o pořadí pro nasazení do pavouka play-off. Vítěz celého turnaje tak musel odehrát 9 náročných zápasů. Pohárem pro vítěze se může pro letošní rok pyšnit Ján Benovič, který ve finále porazil Drahoše Malíška 3:1 na sety. Na bronzové příčce nakonec skončil Jan Šebesta. Děkuji tímto všem, kteří se na pořádání turnaje podíleli, a těším se na setkání při čtvrtém ročníku!