Katka Fiurášková vítězkou čtvrtého mikulášského turnaje ve stolním tenisu!

13.12.2013 08:43

Již počtvrté se sešli ve sportovní hale Balneo Petrov stolní tenisté a poměřili své síly na mezinárodním turnaji. Ten nese přívlastek „mikulášský“ a  spolupořádá jej ZŠ a MŠ Petrov a kroužek stolního tenisu. Do turnaje se přihlásili sportovci ve třech kategoriích – chlapci, dívky a muži.

V kategorii dívek se postupně mezi sebou utkala 4 děvčata systémem každá s každou ve skupině. Po sečtení bodů bylo jasné, že pohár pro vítězku si odnese Kateřina Fiurášková z Petrova. Na druhém místě letos skončila loňská vítězka Adéla Vojtková a na třetím místě její sestra Ivana Vojtková. Nechtěné „bramborové“ umístění zbylo na Magdu Režňákovou

Soutěž chlapců, do které se přihlásilo 10 stolních tenistů, byla hrána ve dvou skupinách, z nichž následně vzešly dvojice do play-off.  Pavučinou play-off se nejlépe prokousal Martin Benovič, který tak obhájil loňské prvenství. Na druhém místě se usmístil David Silnica a třetí skončil Martin Tran. Blahopřejeme!

Muži bojovali stejným systémem jako chlapci, pouze porce zápasů byla větší, neboť každého v základní skupině čekalo 8 náročných zápasů hraných na 3 vítězné sety. Nasazení účastníků do jednotlivých skupin zohledňovalo úroveň jednotlivých aktérů, proto už od prvních utkání se rýsovali hlavní favorité na vítězství. Ale každý favorit, i ten největší, musí projít neúprosným systémem play-off, kde se již zaváhání nedá napravit. S tímto se nejlépe vypořádal petrovský Ján Benovič, který po zmrtvýchvstání v osmifinále proti Janu Šebestovi, kdy prohrával už 0:2 na sety, následně porazil i Romana Krupanského a Mariána Fornera. Ve finále pak rozehraný Benovič dokázal porazit Miru Dedáčka a stal se tak opět vítězem velmi solidně obsazeného mezinárodního turnaje amaterských hráčů bez registrace. Pohár za třetí příčku si odnesl další slovenský účastník Marián Forner.

Petrovský mikulášský turnaj si postupně získává na oblibě a s ní roste i konkurence pro sportovce, což je jen a jen dobře pro stolní tenis! Příprava turnaje si žádá nemalé úsilí množství lidí a jeho finanční náročnost si žádá sponzory, bez kterých by nebylo možné akci v takovém rozsahu uskutečnit. Děkujeme proto touto cestou všem, kteří svojí měrou k uskutečnění turnaje přispěli, ať už finančně, nebo investováním svého volného času a úsilí. 

Fotografie z turnaje naleznete zde...