DĚTSKÝ KARNEVAL

31.01.2020 13:34

DĚTSKÝ KARNEVAL

      V úterý 28. ledna 2020 se sálem Kulturního centra pohybovaly postavičky z pohádek a filmů. Všichni byli zvědaví, co se bude dít, jaké budou soutěže, jaká hudba bude hrát, kdo bude tančit a nakonec jaká bude tombola.

     Ale všechno popořádku! Masky přivítal na parketě Kašpárek, který si přivedl pomocníky Fionu, Minie, Šebestovou, králíčka, indiána, kočičku a další. Začalo to tancem v kruhu, abychom se trošku rozhýbali a tolik se nestyděli. Zatančili jsme si tanec dvojic s míčkem na čele, do kterého se zapojili i naši rodiče. Po krátké mini diskotéce jsme se přesunuli do prostor tělocvičny, kde na nás čekalo několik stanovišť s drobnými pohybovými a dovednostními úkoly. Za splněné činnosti jsme získávali listy do knihy omalovánek. Když jsme se dost naskotačili v tělocvičně, pozval nás Kašpárek opět na taneční parket, kde se znovu rozezněla hudba a opět se soutěžilo v tanečních disciplínách. Mezi nej… soutěž patřila hudební hra ŽIDLIČKOVÁ. Kdyby to Kašpárek neukončil, asi by soutěžili až dosud. Na závěr utvořili rodiče bránu, ba dokonce můžeme říci tunel, kterým procházely děti s lístečkem pro tombolu.

     Ráda bych touto cestou poděkovala všem, kteří přispěli drobností či větším dárkem do dětské tomboly a těšíme se na příští rok, kdy jistě opět karneval oživí naši obec.

 

Mgr. Renata Svobodová