OVOCNÝ A ZELENINOVÝ KOŠ - OCHUTNÁVKA

11.05.2015 18:18

Koncem měsíce dubna proběhla ve škole malá, ale bohatá ochutnávka mnoha druhů ovoce a zeleniny. Děti základní školy dostávají pravidelně ve 14 denních intervalech ke svačině ovoce nebo zeleninu z projektu OVOCE DO ŠKOL. Naším dodavatelem tohoto produktu je firma LAKTEA. Na základě dlouhodobého odběru ovoce a zeleniny jsme postupně nastřádali na projektovém účtu body, které jsme mohli použít na ochutnávkové koše ovoce a zeleniny. Této příležitosti jsme využili, koše objednali a jedno dopoledne v dubnu jsme ochutnávali. Samozřejmě byly tam i kusy, s kterými se děti setkávají velmi zřídka, některé druhy ovoce a zeleniny vůbec neznají. 

V koších se objevil ananas, různé druhy paprik, melouny, rajčata, fenykl, listový špenát, baby salát, rukola, nashi hrušky, brokolice, květák, banány, kumquat, pomelo, grepy, physalis a mnoho dalších druhů.

Děti si během dopoledne vyslechli informace k jednotlivým kusům ovoce a zeleniny, o mnohých druzích věděli základní informace sami. Za tyto informace zaslouží velkou pochvalu.

Pevně věříme, že i v příštím roce se nám podaří využít body k nějaké zajímavé akci, kterou pro nás firma LAKTEA opět připraví.

 

Mgr. Renata Svobodová, ředitelka ZŠ a MŠ